zwarte bladzijde jongen/ opleren vliegploeg 08-04-2018

het zou er natuurlijk es een keer van komen he zo’n aanval van zo’n klote rover in dit geval heeft de havik huis gehouden onder mijn jongen vanmorgen en bij de buren naast mij in het gras mijn nl18-1409525 aardig opgepeuzeld.zijn borst was weg en ook zijn rug tot op het bot weg gevreten.kwam erachter nadat ik vanmorgen de jongen na de verduistering ze eerst een half uurtje in de ren liet en dan lekker naar buiten.vandaag gingen sommige dus al wat vladderend het luchtruim verkennen en schijnt dus de gevaarlijkste periode te zijn met die tering rovers.liet ze mooi gaan en was bloembakken aan het verzetten omstreeks 9.00 uur toen mijn oog een berg veer zag liggen naast mij bij de buren en voelde gelijk niet goed omdat ik ook geen buitenvogels hoorde,was erg te rustig dus maar op de plek des onheils gekomen bleek mijn jonge duif de 525 gegrepen te zijn door een havik want die vreten gelijk zoveel mogelijk op van hun prooi en niks van gemerkt!!!! toen naar de jonge duivenploeg en waren erg weinig jongen  in het hok 7 stuks en 4 op het hok  van de 27 dus ze zijn alle kanten opgeknald door die kut rover en ikzelf ook aardig in de stress.ook de buren kwamen natuurlijk kijken wat er zich voor had gedaan en toch maar ff een doek over het karkasje van de duif gedaan omdat er ook kinderen kwamen kijken en dit moeten ze niet zien zeker van 4 of 6 jaar.gelukkig blijkt het allemaal nog mee te vallen want de jongen die ik kwijt was zaten overal op de omliggende huizen en boerderijen en heb ik met wat oudere vliegers weer naar het thuishonk weten te krijgen en mis er nog 1 van de 27 en dan nog die geveld is dus nu 25 jongen in het hok!!!!door dit gesodemieter was mijn opleer proces die ik had gepland ook weer in de war en heb toch vanavond alleen mijn duivinnen weggebracht op een 10 km en waren gelijk weer thuis toen ik zelf thuis kwam aanrijden,kijk daar zit al aardig scherpte en snelheid op en ga zeker de 1e vitesse vlucht beginnen mee de meiskes!!!!!!!!!!!!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.