zeer tevreden!!!!! 14-04-2018

de kop is eraf en het weer was zeker niet meegaand omtrent de lossing vandaag die plaats vond in gennep met een dikke 20000 duiven. om 12.10 uur gingen ze eruit om toch wel hier in friesland aan te komen met erg bewolkt en ook wel wat mistig weer , echt geen duivenweer en dat kon ik wel merken hoe ze thuiskwamen , erg traag dus .want zo’n kort vluchtje van 140 km moet in 10 minuten afgelopen zijn zeker als in mijn situatie 5 duivinnen thuis komen . nu zat er tussen elke duif 10 minuten tussen en mijn 1e get. was pas half 4 thuis .mijn 2e get. was mijn 1e duif de 17-698 die verleden jaar mijn 1e get. was op morlincourt en 24e npo behaalde in de afdeling. kijk ik naar de uitslag dan begin ik op plaats 18 in de club en op plaats 106 in het rayon maar wel allemaal thuis en 4 van de 5 in de prijzen en in ons rayon kom ik niet een 2e tegen met zo’n prijs percentage ,de meeste zitten ver onder de 50 procent en zeker nog wel veel duiven onderweg om naar huis te komen.heb geen africhtings vluchten gespeeld en die 5 duivinnen zijn maar 2 keer opgeleerd op 5 en 10 km afstand en dan op gennep gezet met jongen en eitjes en kregen kweekvoer met tovo en snoepzaad. helemaal niet volgens correct voor vitesse maar speel ze gewoon in om thuis te komen , volgende week wil ik de gehele vliegploeg mee laten vliegen maar zie eerst het weer aan en dan ook gaat er wat meer weduwschap aan te pas komen. we zijn net bezig dus rustig opbouwen !!!!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.