training / aparte jonge duiven 20-03-2018

vanaf nu gaan mijn vliegers elke dag los koud of niet maar wel sávonds na mijn werk en nog niet zo lang of ze willen langer buiten blijven nog gewoon vrijblijvend open hok. zie zo nu en dan toch wel mijn betere vliegers alleen wegtrekken uit het koppel en dan vanuit een andere richting weer aansluiten bij de vliegploeg om gezamelijk ook weer ff weg te trekken.sommige duivinnen zitten in mijn jonge duivenhok piepers bij te voeren en komen niet los maar is van korte duur en nog een jong bij de doffer in het vlieghok dus al wat gescheiden weduwschap met jongen.liggen nog jongen in het vlieghok die ik van de week ga ringen voor bonnen en met de eerste vitesse vlucht zullen er nog grote jongen bij de doffers aanwezig zijn en dan de duivinnen op volledig weduwschap.erg leuk weer om te zien hoe ik het voer strooi in de voerbak in mijn jonge duivenhok en als eerste de voedster duivinnen gretig gaan eten om bepaalde eigen jongen te voeren en bepaalde al zelfstandige jongen ook al gauw aan de voerbak staan totdat sommige duivinnen naar de drinkbak gaan om te drinken en gaan voeren waarna er een heel zooitje jongen achter de duivinnen aanhollen om te worden krop gevoerd,behalve die enkele jongen die daar geen aandacht aan schenken en maar kijken hoe de duivinnen drinken.de kleinste jongen die het snelst de drinkbak weten te vinden hebben mijn volledige aandacht en hun gedrag volg ik ook ,nog zo klein en erg vechtlustig en weten waar ze staan met zo’n boze pientere ooglook en ook al erg vennijnig naar mij toe,al een stuk of 4 van deze krengetjes maar komen dan ook uit de la creme van mijn beste kwekers!!!.ben er nog steeds niet uit wat ik mee ga nemen naar oosterwolde heb wel prachtige jongen zitten uit een bepaald koppel met een doffer van lucas scholten geleend dus maar ff bellen of ie het goed vind en zeker goed bevonden, zit lokhorst en arie dijkstra in de stamboom ,zeker niet verkeerd en kan een prachtjong uit dit koppel meenemen naar deze plaats met weer gekoppeld een volle dochter van mijn fabuleuze 409 en zullen zeker de laatsten zijn dit jaar dus sla je slag!!!!!!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.