tijd voor duiven in het vliegseizoen 07-02-2018

de kweek periode gaat zijn gangetje en ik zal over een tijdje weer aardig wat jonge duiven hebben in de jonge duiven hokken.en dan zijn we alweer aardig dichtbij het vliegen anno 2018.eind februarie wil ik toch weer eens de duiven voorzichtig los hebben ook omdat de jaarlingen dan kunnen leren om in het weduwnaars hok weer naar binnen te kunnen lopen en ik merk dan toch wel snel wie de slimsten zijn,er zijn er altijd wel een paar bij die dan toch weer naar het jonge duivenhok gaan en daar ook naar binnen willen dus weer tijd nodig om dat ook te corrigeren.verder ben ik met een 40 urige werkweek zeker in het nadeel ten opzichte van een liefhebber die overdag wel tijd heeft omdat ie in de vut zit of met pensioen of andere redenen en dan ook met meerdere personen een kolonie vliegers voorbereiden kunnen voor de wedstrijden.ja heb alleen s’avonds tijd voor de duiven want s’morgens kom ik ( nog ) niet bij de duiven en ik vind dat ook niet nodig omdat ze nu zitten te broeden en 1 keer hok schoonmaken  vind ik meer dan genoeg en sla soms welles een dagje over met kuisen geen enkel probleem omdat ik dan wat moet regelen met bepaalde dingen.toch kan ik als het echt moet super meekomen met de wedstrijden en daar hoef ik echt niet zoveel voor te doen,en dat komt omdat mijn basis duiven echt superduiven zijn door selectie dus echt super goeie kwekers  in mijn kweekstal die super gevlogen hebben en die supers kunnen voortbrengen in de nazaten.deze top duiven zijn erg sterk en behoeven al een paar jaar geen medicatie omdat ik alleen duiven op het kweekhok zet die zichzelf van nature gezond weten te houden omdat ze dat op het vlieghok bewezen hebben,ik loop niet aan te modderen met aahh ben je een beetje ziek,nou maar weer wat medicatie erin  dan,sodemieter op eruit met dat duiffie al komen ze uit de besten,weg ermee!!! tot de volgende keer luitjes.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.