selectie op eieren 16-02-2018

en daar ben ik ook streng op  met die eieren zeker van de wat in mijn ogen mindere koppels maar heb eens een vliegkoppel gehad wat geen resultaten kon neerzetten maar de duiven waren altijd gezond en als plaatjes en normaal ruimde ik ze dan op  omdat ze niet presteerden maar  weet nu wel beter,ze hadden altijd perfecte eitjes prachtig egaal wit,mooi glad, mooie ovale grote zoals het eitje eruit hoort te zien.wel weer een zoon de 223 uit mijn blitzer en kweek er nog een paar late jongen uit waarvan er eentje naar een liefhebber in onze vereniging is verhuisd en schijnbaar ook een erg goeie kweker en stamvader is geworden.zo ook de eitjes waar de 691 en 694 uitkropen waren perfect 10+ en ook meerdere eitjes waren erg goed en kwamen mijn betere jongen uit.kijk zover gaat het dus al bij mij ,ook wil ik bijvoorbeeld niet zien dat er mest aan de eieren zit is een slordig koppel ,korreleitjes met structuur met van die kalkpuntjes op de eierschaal weg ermee,strepen in de eierschaal structuur weg en ping pong eitjes dus gewoon erg rond ook weg.nou dan heb ik al een erg voordeel door deze procedure dat ik al veel minder jongen kweek die slecht zijn, wat mij weer erg veel scheelt in de verliezen van jonge duiven .de eitjes van mijn blitzer koppel waren gewoonweg super perfect en er liggen nu jonkkies van 2 dagen en ze zitten er beide stijf bovenop om ze lekker warm te houden terwijl het vriest in de kweekboxen.mijn feeling over dit koppel is super en de jongen zullen zekers prachtig opgroeien en laat ze absoluut met rust in de beginnende broze opgroei fase van hun leventje .het blitzer koppel weet dat ik het goed met ze voor heb dus komt het met de jonkkies ook wel weer in orde net zoals met de rest van mijn kolonie!!laterrss.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.