schoonmaak hokken 05-02-2018

ik doe dat nu gewoon elke dag na mijn werk als ik thuiskom.eerst ff een bakkie doen en in 2 uurtjes doorloop ik alle hokken om tussendoor ook met het eten aan de slag te gaan.viel me op dat het weduwnaars hok  wat een vochtige vloer had en komt omdat ik de plafond schuiven dicht had staan,was niet koud op het hok maar had gisteren de ren geopend om de duiven in bad te doen gaan.later weer dicht gedaan maar ook de schuiven dicht gelaten vandaar wat vocht op de vloer .wil zeker ook nog de vloer aan de onderzijde isoleren maar dan moet ik de isolatieplaten aan de onderkant van de vloer monteren.ik heb ze al staan die platen en als het weer goed is en de grond onder het hok droog is ga ik ze monteren!!! blijft de vloer ook veel droger en de temperatuur veel constanter in het hok net zoals in mijn nieuwe jonge duivenhok.jaarlingen zijn al aardig gewend op het weduwnaars hok maar mijn 698 duivin 2e duif kampioen moet nog op eitjes komen,zal wat langer duren door vechterij maar gaat goed komen ze verdedigt haar bak nu zeer goed met haar doffertje!!!.toch ook nog maar ff naar de plafond ventilatie gekeken en bestaan uit rekken met spijltjes van een halve meter aan de voorzijde  die ik er zo uit kan halen maar bevalt me zeer zeker niet ,wel het dak veelal bekleed met nertsengaas maar ook die rekken gaan volledig in speciale aluminium platen met vierkante mazen van 5 bij 5 mm en 2 mm dikte je kan niet voorzichtig genoeg zijn met marters of meer van dat soort duif afslachtende moordenaars!!!tot laterrs maar weer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.