EINDE DUIVENSPORT

Was er al een tijdje mee bezig om af te bouwen met de duiven omdat ik het in mijn eentje gewoon niet meer kan bolwerken 

Er vallen steeds meer liefhebbers af in deze sport en word dus erg duur voor 1 manneke alleen om het te verwerken naast mijn werk en andere hobby’s  

Ook de werkgebieden met duiven gaan waarschijnlijk veranderen dus een oneerlijke sport in de toekomst voor mij en andere liefhebbers en gaan zeker meer liefhebbers stoppen maar ga over op mijn website naar een nieuwe  hobby die ik ook al vele jaren in stand houd namelijk mijn tuin en vele prachtige bloeiende planten en fruitplanten.

Veel problemen met muizen en roofvogels nu achterwege en een gezondere hobby ervoor in plaats ook veel goedkoper dus beter leven.

Iedereen die nog doorgaat met duivensport  veel succes  en tot laterrss. 

Muizen

Had al een tijdje weer een probleem met muizen in het kweekhok en blijft altijd een strijd hé met dit soort ongedierte, maar winnen zullen ze niet van mij dus de nesten maar weer eens opzoeken en ze zaten onder de vloeren en wanden van mijn kweekhok.

Nou had ik daar tempex als isolatie onder de vloeren en ze hebben er een ravage van gemaakte in dat tempex opgeknapt en zelfs cls balkjes door geknaagd het lijken wel bijna bevers in het klein!!!

Maar alles eruit wat kapot geknaagd is en nieuw regelwerk erin onder de vloer en bewapend met sandwich panelen,trespa,en martergaas!!!!

Hopelijk kan ik ze voorlopig weer even de baas zijn maar ze blijven komen hoor dus ook met voer nu erg schoon zodat ze bij mij niks kunnen vinden!!!

verrassing 26-05-2018

pal oostenwind 4 hier in nederland met s’middags aardig wat warmte en ik ben druk aan’t tegelen buiten en nog wat aanpassen met de inloop van de vluchtduiven als ze morgen thuiskomen. weert zit ik niet overin en weet al wat ik voorop krijg maar kan nog wel een verrassing worden met een jaarling duivin die ik dan maar 2e heb gezet op weert . troyes is een ander verhaal waar ik mijn ervaren beste duiven op heb gezet en zal zeker de 436 als 1e binnenkomen dus als 1e get. de mand in omdat dit het alfa manneke is en alles wat voor deze doffer zit is alleen maar meegenomen .we gaan het zien en hopelijk vroeg eruit net als het  baasje die elke dag om half 6 opstaat en dan zijn weduwnaars s’morgens vroeg ff  laat trainen en de duivinnen sávonds om de deur laat kachelen , ja dit is ook een manier en doe je het goed of fout mijn feeling zegt genoeg!!!!!!!!!!!

vuurvreters!!! 23-05-2018

daar gaat het zaterdag om op de 1e fondvlucht troyes 2018. verleden week kwamen ze ook alweer vrij sterk naar huis met dit soort wind o.n.o.  en had beide geslachten wel voorop in de voorhoede. de afstand is zaterdag aardig langer een dikke 500 km dus er gaat zeker erg veel vetrijk voer in met erg veel pinda’s .vliegen gaat goed en ze bollen lekker op dus maar eens kijken wat ze gaan doen. doe er 8 of tien mee max , en kijk ook ff in de stambomen waar de meeste zware jongens in zitten die weten wat vuurvreten is dus ik schroom ook niet om daar jaarlingen voor in te zetten  , zeker duivinnen gaan dan mee omdat ik ze erg sterk vind op de fond en beter herstellen na thuiskomst , afwachten maar en voorbereiden tot het uiterste!!!!!!!

uitstel op in gespeeld 19-05- 2018

zag het al een beetje aankomen maar was erg bang dat ze terug gingen rijden naar een betere lossingsplek dichterbij en erg blij dat ze zijn blijven staan . dus slaap vanavond erg rustig op 1 oor en morgen komen ze maar thuis met mooi weer en hopelijk sommige weer lekker vroeg op de klep  en nu ook hopelijk wat hoger in het rayon maar we zullen het wel zien !!!!!!

chimay 18-05-2018

mag zeker niet klagen over de training omdat het weer meezit ,hou zelf niet zo van dat warme weer en dan maak ik de hokken zeker niet schoon omdat het toch wel droog is en het wat kan hebben.maar wel de bakken en het duivinnen hok schoon want is niet zoveel werk en bij de kwekers is het nu ook mooi droog dus droge mest methode!!!!!.ook bij de jongen 1 keer per week  schoonmaken is voldoende om ze weerstand te laten opbouwen. maar weer terug naar chimay ,ja ik vond ze goed trainen in mijn ogen te goed om te pieken op de 1e fondvlucht volgende week  waar ik in ga korven in joure maar ga dat nog ff doorbellen als dat kan en anders word het balk inkorven want ik ga niet dubbel lopen zeulen met mijn duiven dus gelijk naar de vereniging op de kortste afstand afstemmen en zal wel goedkomen . morgen als ze losgaan op chimay zal het ook wel loslopen met mijn duiven en krijgen wel een pittig vluchtje voor hun snaveltjes en kopjes maar daar is voor gezorgd voor deze vlucht, we gaan het weer zien en hopelijk wat meer naar boven in het rayon op deze vlucht!!!!!!!!!

er staan / weduwnaarshok!! 13-05-2018

quievrain was een prachtvlucht met alle voor en tegens toch aardig tevreden omdat ze verleden week ook al aardig kwamen. tijd moet je hebben om ze net dat beetje meer te geven om ze in de kop te doen vliegen en dat lukte zeker in de club  te beginnen met goud en zilver. met de eerste midfondvlucht en een zuidooster wind halen mijn ervaren midfond duivinnen de prijzen binnen.de 854 had ik 1e getekende gezet , kwam als 4e binnen en haalt in de club het hoogst aantal punten binnen aangewezen , de 150 was mijn 1e duif op de klep ook een duivin.  zijn beide dochters uit mijn roembano 3e midfond kampioen in de afdeling 2008 en kort 3 seconden gevolgd door een jaarling doffertje de 716 die het zilver wint in de club waar het fameuze bloed rijkelijk inzit uit lesley van theo pander gekruist met mijn fameuze 441, een super duivin die in 2014 nog makkelijk asduif werd met een zware voorsprong in punten . maar de scherpte ontbreekt nog wat want ze kwamen helemaal uit de verkeerde hoek te weten joure en langweer en ook zeker na mijn 5e duif bleven ze te lang om de hokken vliegen ondanks dat ze wel vroeg zaten, werk aan de winkel dus. de vorm zit er wel aan te komen  maar het weduwnaarshok  vandaag nog weer aangepast door speciale doeken voor alle ramen te monteren die als de zon schijnt ook licht doorlaat in de hokken maar toch blijft het wat duister in het hok wat rust geeft bij de weduwnaars dus geen erg licht hok bij veel zon of donker hok met wolken voor de zon die daarna weer verdwijnen voor de zon,erg wisselmatig en dat wil ik niet hebben . volgende week weer een midfond vlucht en ga ze klaarmaken , maar zijn nog wel wat dingetjes die aandacht nodig hebben maar zal ik observerende de training wel aanpassen komt goed!!!!!

gespannen / topweer!!! 11-05-2018

omdat ik meestal sávonds alles moet doen op duivengebied qua vliegen nu wel even lekker om een super lang weekend te beleven van maar liefst 4 dagen en die tijd kan ik zeker wel kwijt thuis om alles hier goed te laten draaien.ik heb alleen al aan mijn duiven en de tuin al een dagtaak en dan nog het huishouden, en eten maken gaan er zo beetje tussendoor of na de duiven maar ik red het altijd weer op . morgenvroeg ga ik het kweekhok schoonmaken en de laatste jongen ringen , een stuk of 8 die voor de natoer bestemd zijn en er zullen een stuk of 25  klaar zijn voor deze competitie . vanavond 26 mee op quievrain en vond ze best aardig trainen ondanks die warmte sávond omdat ik ze elektrolyten door het water heb verstrekt voor de training met wat licht voer om ze te doen drinken . vandaag waren de weduwnaars vanmorgen nog ff een uurtje los om 7.30 uur en ze vliegen allemaal apart als eenlingen door de lucht als gekken dus geen zorgen en heb nu ook tijd om ze wat meer naar me toe te zetten dus ouwehoeren met deze boys in het hok en motiveren op mijzelf om ze wat lekkers te geven en dat weten ze nu . de duivinnen zijn wat makkelijker omdat ze in een wat krapper hokje zitten en wat meer naar mij toestaan . als ze in de loketkast zitten krijgen ze nog effe een aai over hun koppie en ook weer motivatie!!!!. kijken hoe het morgen gaat lopen als ze losgaan en veel clubleden denken dat ik met de eer ga strijken maar moet nog maar zo wezen, zijn nog een paar liefhebbers met toppers met oostenwind . de beste liefhebber gaat winnen we zullen het morgen zien maar mijn feeling is gunstig !!!!!!