Introductie

Ik ben geboren en getogen in het zeer gezellige dorpje Sint Nicolaasga, en daar woon ik al heel mijn leven; thans 44 jaar.

Ik ben werkzaam bij Berkhof in Heerenveen, waar we streekvervoerbussen maken, en ik ben daar al 11 jaar productie / afwerk monteur.

De duivenkoorts zat er als 10-jarig jongetje al vroeg in bij mij. Ik ben begonnen met sierduiven, die ik van diverse mensen kreeg. Ik behaalde in 1982 en 1983 mijn 1e kampioenschappen als jeugdlid bij P.V. Douwenocht in Sint Nicolaasga met 18 jonge postduiven, die ik in 1980 gekregen had van o.a. Keimpe Scholten uit Lemmer en Sjors Dokkuma uit Sint Nicolaasga. Toen in die tijd superliefhebbers met erg goeie duiven, want ze vlogen erg hard !!!!

In 1983 ben ik voor een hele tijd gestopt door een allergie voor o.a. duiven. Heel erg jammer maar de duiven moesten toen weg, wat ik verschrikkelijk vond natuurlijk.

Ik heb mijn schoolperiode afgemaakt en stage gelopen bij verschillende bedrijven, en ‘s avonds ging ik met mijn vader mee om gazonnen te maaien en om tuinen te onderhouden. Op die manier verdiende ik wat bij.

In 2000 overleed een hele goeie oom van mij, een broer van Keimpe Scholten, Pieter genaamd die ook sierduiven had en mij erg goed begeleid had met de duiven. Ik heb toen zijn sierduiven overgenomen, omdat ik al aardig over de allergie heen was gegroeid door een goede weerstand op te bouwen. De sierduiven maakten toen alweer heel gauw plaats voor postduiven, nadat ik weer eens op de duivenclub was verschenen, om te kijken hoe het daar was en ging. Ik werd daar overgehaald om weer mee te doen, en we hebben een erg gezellige club, dus zo geschiede; een vervolg in de duivensport !!!!. Iedereen kwam met duiven aanzetten, en ik haalde hier en daar wat duifjes op voor een begin, maar het wou voor geen meter. Dus weer weg ermee.

Ik wist dat ik goeie wedstrijdvliegers en goeie kwekers moest hebben en heb toen enkele liefhebbers nagetrokken in het land. Ik kwam via een duivenvriend uit Coevorden te weten dat Gerrit Lahuis uit Sleen super met zijn duiven vloog en duiven te koop aanbood in een advertentie, en zo ook Eppy Koster uit Nieuw Annerveen. Bij Gerrit haalde ik 4 prachtige late jonge Koopmannen en bij Eppy haalde ik op diezelfde dag 4 schitterende laatjes van het Ad Schaerlaeckens soort, zoals afgesproken met beide heren. Ik heb van beide liefhebbers een geweldige kweekdoffer overgehouden, waar ik mijn hele hok mee opgebouwd heb. Verder nog een geweldige superduivin, de 781, die ik op een bon gekocht heb van het Marcel Sangers soort, deze bon werd destijds gekocht van Johannes Ringnalda en Fokke de Groot uit Sintnicolaasga waar ik nu nog supernazaten van heb gelukkig !!!.

Sinds 2002 schoten de kampioenschappen als paddenstoelen uit de grond, met als topjaar 2005 toen ik voor het eerst Super Keizergeneraal werd van de club tevens won ik bijna alle kampioenschappen, 22 van de 25. Plus vele kampioensduiven en de allerbeste 2 asduiven van de club waaronder die superduivin, de 781.

In 2006 werd een nieuw hok voor de jonge garde gezet, omdat dat hok zeer aan onderhoud toe was, veel lekkage en erg tochtig, dus erg slecht was. De oude duiven werden even op een laag pitje gezet door de bouw van dat nieuwe jonge duivenhok. Ik werd gelijk jonge duivenkampioen in 2006, zowel aangewezen als onaangewezen.

 

Reacties zijn gesloten.