hok verbetering en jonge duiven 17-02-2018

vandaag prachtig weer om het dak van het weduwnaarshok weer een stuk beter te maken te weten de korte voorzijde dakpannen. liggen voor het grootste gedeelte nu kleipannen op nadat ik vorige week de sneldekkers van beton verwijdert heb en waarom wil je weten ,omdat die sneldekkers te veel afsluiten en ik met die kleipannen nu meer ventilatie heb omdat ze niet echt helemaal afsluiten zoals een sneldek pan en ook  niet (zweten) dus condens kunnen vormen.hok nu hopelijk veel droger door deze ingreep mede ook door speciale ventilatie pannen zogenaamde varkens snuit pannen.ook bij mijn jonge duivenhok toegepast en de prestaties vlogen omhoog in de afdeling en daar gaat het mij om.de achterzijde van het dak gaat binnenkort ook aan de beurt komen en ga ook de lucht inlaat verhogen aan de achterzijde voor een nog betere trek in het hok zelf zodat deze nog droger blijft zeker in het najaar.komt goed !!!.de jonkkies komen vanaf nu ook allemaal uit hun eitjes kruipen.heb nu 3 kleine pluizebolletjes liggen en aan het einde van volgende week zeker 40 stuks die ik mooi op laat komen en wat me niet zint word verwijdert ook een jong wat niet uit zichzelf uit het ei kan komen eruit,zie welles mensen met een ei aan’t klooien dat er een jong een gaatje aanpikt en dan niet verder gaat met aanpikken om eruit te kunnen dus kibbelgaatje weer afsluiten of helpen om het jong er toch uit te laten komen,weg ermee al komen ze uit mijn beste kwekers of vliegers,zullen nooit goeie worden als ze niet zelf uit het ei kunnen komen en achterblijvers in de opgroei zijn bij mij ook al erg snel weg en scheelt weer met de selectie op latere leeftijd.als ze al als kuikenduiffie niet goed kunnen opgroeien zal het in mijn ogen ook nooit een topper kunnen worden!!!!.en ik ga alleen voor toppers!!!!!!.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.