goeie duiven/kwaliteits jongen 05-03-2018

hoe moeilijk kan het wezen om supers te kweken en hoe makkelijk kan het zijn slechte jongen!!!!!. als ik om mij heen hoor in onze omgeving kom ik er al gauw achter dat veel liefhebbers denken dat ze een goeie of superduif hebben en kijk ik de uitslagen na valt het me op dat ze er in groot verband  zoals het district of rayon,laat staan de afdeling het bij lange na niet halen.denk dat veel liefhebbers te gauw blij zijn en denken dat ze een goeie hebben en kweken ook uit alles wat ze aan koppels op de hokken hebben.met deze methode ben ik al jaren geleden gestopt en ik kweek zeker niet uit al mijn vliegkoppels maar gebruik ze als voedsterkoppels tenminste de vliegers die wat minder vliegen als mijn betere vliegers en leg daar eitjes onder van mijn betere kwekers.weet zeker dat ik dan van 2 kanten de meeste kans heb om goeie duiven te creeren. heb nu 4 kweekboxen en  voor volgend jaar 2019 al met een plan bezig om alle kwekers in kweekboxen te hebben maar wel met ruime kweekboxen!!!!vroeger door ruimte gebrek toch wel gauw duiven opgeruimd die nooit weg moesten zo ook de vader van de 409 die uit de terminator van pieter veenstra kwam,een klein fel uitziend doffertje met een erg vurig karakter gekocht bij eppy koster uit nieuw-annerveen waar ik superduiven weg heb zo ook mijn allerbeste kweek duivin heb verkregen.weet nu wel beter en de ruimte die ik nu heb kan ik aangekochte duiven langer uit proberen om uit te kweken zeker de ton klomp duiven slaan een generatie over maar in 2017 dan toch resultaat met een jong die 2e npo vliegt op morlincourt,geduld is een schone zaak he. omdat ik wel aardig vlieg met mijn kolonie door intensieve arbeid en feeling voor mijn duiven verkoop ik natuurlijk ook wel jongen uit mijn beste duiven, en die moeten er dan ook wel goed voorstaan in mijn ogen anders gaan ze weg ,dus zeer zachte pluimen,sterk karakter en hou van een sterke rug en de verhouding duif en vleugel wil ik ook op 1 lijn zien dus niet een kleine duif met een forse vleugel of andersom.spaar een bedragje en zoek naar weer betere duiven die ik dan weer aankoop en meestal word ik er weer beter van maar hou het wel in mijn eigen lijnen,koopman,schaerlaeckens en m.sangers!!!!!!!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.