eindelijk de duiven los!!!!07-03-2018

op mijn werk alles volledig onder controle qua werkzaamheden die ik moet uitvoeren en voor morgen dus alles al voorbereid omdat ik nu weet hoe de nieuwe werkzaamheden die door rouleren zijn ingewerkt door een collega met mijzelf ik nu al zelfstandig kan uitvoeren.vandaag dus alles in de macht en maar een uurtje vrij genomen om mijn duiven thuis de vrijheid te geven buiten het hok.toen ik thuiskwam zat er een ekster paartje al dansend en stoeiend op mijn erf,mooi ,de alarmbellen zijn aanwezig voor roofvogel gevaar eventueel he. in het weduwnaarshok de voorbereiding getroffen om de hokken te openen en dat hebben de duiven gauw in de gaten door allemaal naar boven te kijken naar de opening waardoor ze naar buiten kunnen,zeker de oudere vliegers weten dat maar ook al de wat slimmere jaarlingen. naar buiten om de kleppen te openen en al gauw kwamen er duiven op de klep naar buiten en schoten de lucht in om even uit zicht te vertrekken,goed teken maar dan heb ik er geen zicht meer op  dus enigsinds wat bezorgd toch blij dat ze na korte tijd weer boven de hokken verschenen en gingen stoeien in de lucht.eerst maar mooi laten gaan en de hokken schoongemaakt en de kwekers verzorgd en zelf ook warm eten gehad.jaarlingen gingen toch weer naar het jonge duivenhok waar ze eerst gevlogen hebben ondanks dat ze jongen hebben in het weduwnaarshok maar tegen de schemering ging ik bij dit hok staan en riep ze om in dit hok ook binnen te lopen en lukte vandaag wonderwel,dus alle duiven weer binnen ook de jaarlingen en getuigt van slimme en goeie duiven die gelijk hun plek weten en heb je ook minder werk van om over te wennen. gelukkig ook geen roofvogel die roet in het eten gooit met de eerste loslating dus ook daar weer gelukkig geen centje pijn mee vandaag. vanaf nu elke dag los sávonds en zitten op eitjes ,jongen en wat grotere jongen.vanavond mijn ”riddick woman” 2e npo morlincourt 2017 weer een eitje gelegd dus mooi laten gaan,haar eerste jonkie ging na 3 dagen dood en ze had een onbevrucht eitje ,erg zinnig duivinnetje maar prachtig lief en rustig karakter zoals mijn allerbeste vlieg duivinnen die top hebben gevlogen zoals de 441 en de 444.dit word er ook weer zo’n eentje wat ik je brom hou haar in gaten!!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.