duiven los of niet/voedersysteem 06-03-2018

het weer neemt nu aardige vormen aan om in mijn situatie maar eerst eens wat losse duiffies los te laten te weten wat reserve duiven die in de 2e afdeling van het jonge duivenhok zitten dus de klep geopend van dit hok en een paar ff  buiten geweest en kleine rondjes vanavond om het hok gevlogen.ze waren al gauw weer binnen, een kwartiertje gevlogen en geen probleem,dan morgen maar eens het weduwsnaarshok open stellen en zie wel wat ze willen gaan doen ,zeker spannend met de jaarlingen die dit jaar voor het eerst in dit weduwnaarshok zitten en eens kijken hoe het overwennen gaat en ik observeer natuurlijk welke de slimsten zijn die ook in dit hok zo weer naar binnen lopen na hun buitenverblijf van denk ik een uurtje terwijl ik erbij blijf.zitten nog 3  koppels op eitjes in dit hok en verder jongen van 12 tot 15 dagen in de nestschotels bij de rest van de vliegers,ga er mee bezig nu want is nu echt wel de tijd ervoor.van de week maar weer eens een lading voer gehaald voor 2 maanden en ik teer op een bepaalde lijn voer wat mij erg goed bevalt te weten de versele laga voerlijn,een prachtig mooi voer met uiteen lopende takken zoals kweek,vlieg,super dieet ,rui,jonge duiven en nog wat speciale mengelingen erbij zoals voer voor verduisterde jongen.mijn systeem bestaat nu tijdens de kweek  uit een kweek,vlieg, en jonge duiven mengeling van dit soort aangevuld met tovo, snoepzaad van teurlings,  p-40 , en dan nog de allerhande bak emmertjes die ik van de beurs heb meegenomen,en kan niet zien dat ze te kort komen,dus volledig onder controle mijn kolonie te zien aan de als kool opgroeiende jongen,en kern gezonde ouder duiven die blinken als plaatjes.GEZONDHEID VOOR ALLES!!!!,en daar zit ik dik bovenop!!!!!!!!!!!!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.