2e ronde jongen / training vliegduiven 08-03-2018

in het aankomend weekend maar met het jonge duivenhok bezig tenminste de 1e afdeling .zit nog een probeer koppel op eitjes maar zijn onbevrucht dus pakt niet en de eitjes al verwijdert en het koppel uit elkaar gehaald en elders gescheiden onder gebracht naar een ander hok.kan ik nu mooi dit hok schoon raggen en het dak inspecteren want volgende week kan ik de 1e jongen al plaatsen.moet wel weer spik en span zijn dan als ik ze nog een weekje met wat moeder vrouwtjes op dit hok plaats,komt goed.nu ook door overleggen van mijn beste kwekers weer aardig wat eitjes aankomende week in staat om uit te komen en laat de bonnenkopers wel weten wanneer ze wat kunnen uitzoeken.morgen na mijn werk nog een controle of de eitjes goed bevrucht zijn en anders deze koppels ook verbreken en omkoppelen!!!vandaag voor de 2e keer los mijn vliegers en er gaan er steeds meer naar buiten om het luchtruim te verkennen en de vleugels los te maken,vanuit mijn huiskamer kan ik ze mooi observeren tijdens het vliegen en mijn feeling zegt me geen probleem dus lekker laten invliegen met zo nu en dan ff wegtrekken en als raketjes over de hokken te knallen,ach zijn supergezond natuurlijk daar zit ik verschrikkelijk bovenop en komt er wel uit tijdens de loslating maar nog niet te gek nu en als ik verschijn komen ze wel naar beneden omdat het wel genoeg is geweest voor vandaag en ze binnenroep.toch weer een anderhalf uurtje buiten wezen die duiffies doen ze erg goed en over 2 weken komt er sávonds nog een uurtje licht bij omdat de klok vooruit word gezet,eindelijk,kan ik zelf ook wat meer doen in de avond behalve duiven zoals bepaalde klussen in werking brengen!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.