22-05-2011 jonge duiven

ja, als ik op het nieuwe adres arriveer zo om en nabij 5 uur,dan hangen de oudste jonge duiven al in het gaas om eruit te mogen. ik heb ze zo nog nooit gezond gehad op deze leeftijd als nu,en zeker het geweldige nieuwe hok speelt daar zeker wel een rol in mee. op zondag altijd een heerlijk bad voor al mijn duiven trouwens,maar de jonkies kunnen absoluut niet wachten als het heerlijke lauwe water rijkelijk word toegevoegd met badzout!!!.mooi gezicht om ze in het bad te zien dobberen,met na afloop een vette witte filmlaag op het water achterlatend,zal ik zeker op 1 oor slapen. het loslaten baart me wel wat zorgen,als het lijkt te worden afgeschoten door een kanon het luchtruim verkiezen,maar door eerst over de weg die voor het hok ligt op 100 meter afstand tussen de bomen door als kamikazepiloten de hoogte op te zoeken .is tot nu toe nog allemaal goed gegaan ,maar vrees zo nu en dan wel het ergste,krijg dat er maar eens uit,nou ben ik al mee bezig,iets meer en wat zwaarder voeren doet de jonkies wat minder om te donderen als ze wegschieten!!!!!.over 2 weken gaat het opleren beginnen,omdat ze nu al vrij lang wegtrekken. vandaag op zaterdag half 4 gelost s’middags ,en 6 uur de laatste jonge duiven naar binnen zien komen als raketten,ze weten drommels goed wanneer het voedertijd is,ligt ook zeker aan het baasje whaahaa.latersssss.

zo, daar ben ik weer eens even  om in het kort te vertellen hoe de situatie er nu voorstaat . mijn eigen woning staat nog steeds  te koop,en erg veel ruimte in en om het huis gekregen ,door alvast veel dingen te verhuizen,en veel spullen opgeruimd . mijn kwekers zitten nu al een half jaar op het nieuwe  aankomende woonadres,samen met de uit 2 rondes gekweekte jongen . de jaarlingen zitten nog op het oude adres ,maar had nog het kweekhok op het oude adres van 4 bij 2 meter dat opgebouwd gaat worden op het nieuwe adres . vanaf  verleden jaar augustus 2010 ben ik  begonnen met de opbouw van mijn duiven paleisje  op de finkeburen ,en het einde van de bouwerij is aardig in zicht!!!. alleen een hok voor de jaarlingen nog bouwen met ren ,en een ruime ren voor de kwekers!!. ben ook met de tuin en bestrating druk in de weer ,alles kaal gemaakt en er is door de buurman 150 kuub grond aangevoerd omdat alles erg was verzakt, plus ongeveer 10 kuub zand .de bestrating is op veel plekken met 30 centimeter of meer verhoogd. jonge duiven accommodatie van 7.5 meter x 2.5 meter diep is erg mooi geworden en is erg licht en luchtig ideaal voor de jonkies wat ik goed kan merken want ze zijn goed gezond ,en vliegen erg graag zoals ik ze graag zie vliegen .ga binnenkort weer nieuwe foto’s maken , en hou jullie verder wel op de hoogte. ben wel in de leer om de website nu zelf te beheren ,maar gelukkig word ik goed bijgestaan door mijn websitebouwer marcel heinen ,marcel alvast bedankt   laterrr!!!.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.