13-06-2011

de jonge duiven doen het erg goed op de heerlijke nieuwe woonplek. de schuttingen die ik zou plaatsen om ze van die gevaarlijke weg af te houden hoeft gelukkig niet meer, ze knetteren nu gelijk van de valklep om het hok heen het land over aan de achterzijde van het jonge duivenhok,zijn wel allert om niet meer over die weg te suizen, hoe slim zijn ze he. maar een nieuwe lichting de 3e ronde zal zeker die lot ook ondergaan , dus ga daar wel maatregelen voor treffen. vandaag 2e pinksterdag alle jonkies geent tegen pokken. gisteren een jonkie opgehaald bij maartin en nelis tang  die berichten hadden gehoord dat drachten en omstreken aardig last hebben van pokken, en dat is maar 40 km bij mij vandaan. verder ook weer erg veel coli problemen bij veel liefhebbers in de club, dus ook mensen met wie ik samen pokken heb geent, en ook bij mij op de nieuwe locatie heb gehad. toen de enting geweest was,heb ik gelijk het hok ontsmet, gebrand met een gasbrander, en grondig schoongemaakt.
                              nieuw hok voor de jaarlingen
ja, gisteren begonnen met de hardhouten palen van 9 x 9 cm  in de loodmenie te zetten. ook dit hok word weer ruim van opzet te weten 5 bij 3 meter diep, zit ook wat opslagruimte bij  en ruimte voor speciale kweekboxen. hoop dit hok over een maand klaar te hebben , om dan de jaarlingen ook allemaal op mijn nieuwe adres te hebben, en te kunnen overwennen voor de natourvluchten.
                          feeling jonge duiven
heb ze allemaal vandaag door de handen gehad he, en sommige springen er echt wel ver bovenuit, zo ook een duivinnetje van rene lasschuit, de 673 uit  1 van zijn beste duivinnen, trekt zeker mijn volle aandacht als ik haar in mijn handen sluit. ook de jongen uit mijn 409 en mijn superkwekers de 255 en 033 zijn echter weer weergaloos om in de handen te hebben. ook het jong wat ik van nelis tang heb mogen ontvangen zit supergoed in elkaar, met een superzacht verenkleed, nelis bedankt!! later meer!!!!!groetjes teakeboyy!!!!!.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.